Vastuullisuus Aleksiksessa

Aleksiksessa vastuullisuus on kannattavan yritystoiminnan lähtökohta ja vastuullisuus näkyy monin eri tavoin jokapäiväisessä toiminnassamme.

Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista ja meillä henkilökuntaa kohdellaan yhdenvertaisesti. Se, että henkilökunta voi hyvin, näkyy kaikessa.

Lounaalla käytämme sesongin mukaisia kasviksia, vastuullisesti kalastettuja kaloja sekä pääsääntöisesti vain kotimaisia lihoja. Lounaalla tarjoamamme leivät ovat lähituotteita Pirkanmaalaisilta leipomoilta ja ne toimitetaan meille päivittäin tuoreena.

Aleksiksessa teemme paljon toimia ruokahävikin pienentämiseksi, esimerkkinä tästä lounaan erävalmistus ja reseptiikan käyttäminen. Lounaslinjastosta jäävä ruokahävikki myydään asiakkaille edullisilla rasiahinnoilla lounaan päätteeksi. Käyttämissämme pakkausmateriaaleissa on mahdollisuuksien mukaan huomioitu niiden biohajoavuus.

Ravintolan hiilijalanjälkeä pienennämme myös kierrättämällä biojätteen, pahvit, energiajätteen, lasin, metallin, kalvomuovin sekä pakkausmuovin.